Fysiotherapie bij Parkinson

Als je de ziekte van Parkinson hebt, ervaar je hier dagelijks hinder van. Bekende bewegingsklachten zijn het beven (tremoren), de stijve spieren, trage bewegingen en een gebogen houding. Speciale fysiotherapie bij Parkinson kan helpen om deze klachten te verminderen.

Kwaliteit van leven

Door medicatie en operaties kunnen de verschijnselen verminderen, maar de klachten gaan nooit geheel weg. Bij fysiotherapie kun je veel baat hebben om de kwaliteit van je leven te behouden als je de ziekte van Parkinson hebt. Actief blijven heeft een positieve uitwerking op je klachten en het voorkomt vaak nieuwe klachten, zoals broze botten, verstopping of problemen met het hart.

Actief blijven

De fysiotherapeut kijkt samen met je welke oefeningen helpen om de problemen te verminderen. Dat kan bestaan uit hulp voor het opbouwen en onderhouden van je conditie. Daarnaast helpt de therapeut bij het verbeteren van dagelijkse activiteiten als het opstaan uit een stoel en het lopen. Door goede voorlichting en oefeningen kun je langer actief blijven. En dat is belangrijk, want bewegen is goed voor je lijf.

ParkinsonNet Nederland

Onze praktijk is aangesloten bij ParkinsonNet Nederland. Dit is een online platform waar zorgverleners informatie met elkaar uitwisselen over de ziekte van Parkinson. Zo kunnen we kennis gemakkelijk met elkaar delen en krijgen we altijd de laatste informatie over deze complexe ziekte.

Onze Specialisten voor Fysiotherapie bij Parkinson

Contactgegevens

Schoolstraat 23
6911 AX Pannerden
Burg. Daalderopstraat 2
6916 CA Tolkamer 
0316 - 37 10 15 
info@fysiovisser.nl 

Openingstijden

Maandag 08.00 - 21.00 uur
Dinsdag 08.00 - 18.00 uur
Woensdag 08.00 - 12.00 uur
Donderdag 08.00 - 21.00 uur
Vrijdag 08.00 - 17.00 uur
Top